Het begin

Ergens in een Leidse kroeg spelen de ‘Blues Twins’ Chris Koenen (gitaar/zang) en Aad van Pijlen (bas/zang) hun prachtige swing- en luisterblues.
Dat deden ze o.a. in de cafés Sus Antigoon en Hunky Dory. De laatste jaren zijn ze actief in café het Praethuys; iedere zondagavond, vanaf 21.15 tot 23.45 uur.
Beiden hebben jarenlange ervaring in diverse bands, vaak samenspelend. Enkele namen: Tilt Team, Himalaya, Freelance Band, Livin’ Blues en de begeleidingsband van Jules Deelder (o.a. met Brood & Chabot en Kamagurka) tijdens zijn theatertours. In Leiden speelden zij eerst met z’n tweeën, soms bijgestaan door Willem van der Wall op slide-gitaar. Een drummer ontbrak in het begin. Totdat zij Martijn Groen (hij speelde reeds tweemaal op het North Sea Jazz Festival; met de powersaxformatie ‘Kiers & de Vries’ en met percussionist Joshua Samson) vroegen mee te gaan naar een optreden buiten de stad. Het klikte en hij werd opgenomen in de blueswereld, leerde al spelend de nummers en stelde na enkele jaren voor om Frans Heemskerk (toetsen) erbij te betrekken. Ook dat bleek te klikken en in deze samenstelling begon de band ook eigen nummers te maken. Zo is er iets moois gegroeid: een swingende, soms ingetogen, soms rockende of funkende bluesband met een repertoire van o.a. Bob Dylan, Willie Dixon, Big Bill Broonzy, T-Bone Walker, Missississippi John Hurt en Daniel Lanois. En natuurlijk prachtige nummers van Little Feat als Dixie Chicken en Willin’.

Hoog geprepen en ambitieus? Zeker. Bij twijfel is er maar één oplossing: Horen = Geloven, en dat kan iedere zondagavond in het Praethuys (Vrouwenkerkkoorstraat 9, Leiden)!